Kawa po tajlandzku

Kawa po tajlandzku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Napar z kawy

    400 ml
  • mleko 3,2%

    75 ml
  • mleko skondensowane słodzone

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko 3,2% zagotować, po zdjęciu z ognia wymieszać z mlekiem skondensowanym słodzonym( zmiksować tak, żeby powstała pianka). Mleko wraz z pianką rozlać do szklanek. Gorący napar z kawy wlewać do szklanek z mlekiem przy użyciu dzbanuszka z dziobkiem tak, żeby kawa nie połączyła się z mlekiem( po ściankach szklanki). Podawać na gorąco.
Ważne jest to, żeby zarówno mleko, jak i kawa podczas przygotowania były gorące.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

06.02.2014 00:41
super taka kawusia

RenataZ-et

18.01.2014 20:55
bardzo fajna kawa

Wafelek2601

11.10.2013 10:11
Taką kawkę z chęcią wypiję

IKrakowianka

16.08.2012 00:24
Dobry pomysł na deser

safcia

20.05.2012 21:33
takiej nie pilam jeszcze

malaczarna23

06.12.2011 20:32
super:)

Zoso

21.10.2011 20:03
jutro sprawdzę przepis

ben-ka

02.07.2011 16:26
dla samej pianki bym pewnie piła i piła:)

Anna146

15.06.2011 07:40
takiej kawy to już nawet słodzić nie trzeba

stokrotka

24.05.2011 08:29
fajna kawka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat