Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk na kolorowo

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
sałata lodowa 6 liści
pomidorki koktajlowe 10 szt
jajko ugotowane na twardo 2
groszek mrożony 100 g
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2
ziołowy dressing kanapkowy
szczypiorek
sól
pieprz
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk na kolorowo

Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Wykładamy na dno miski. Groszek gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Studzimy. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Jaja kroimy w ósemki, pomidory w plasterki i paprykę w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wykładamy wszystko na sałatę i doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy dressingiem lub majonezem. Posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 30.11.2013 10:43
pyszności :)
Jadwiga/Jaga85 05.11.2013 21:56
Pyszne połączenie!
agogo2 05.11.2013 20:41
bardzo apetyczne
Megg 05.11.2013 20:23
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak