Kawa po marokańsku

Kawa po marokańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cynamon

    1 laska
  • koper Prymat

    1/4 łyżeczki
  • sezam

    1/2 łyżeczki
  • woda

    400 ml
  • mleko

    2-4 łyżki
  • kardamon

    1/2 mielony
  • kawa

    2 (mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cynamon, kardamon, koper i sezam zemleć przy użyciu młynka. Do składników dodać zmieloną kawę i wymieszać. Z tak przygotowanej mieszanki zaparzyć kawę. Dodać mleko. Kawę można posłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

14.12.2013 21:42
super pomysł

IKrakowianka

30.07.2013 21:03
świetna kawa

kielcok1

05.04.2011 15:37
bomba

pioge7

16.02.2011 14:37
spróbujcie bo warto

Iwusia

26.11.2010 23:04
elegancko :)

banditka

08.10.2010 09:12
jaki dizajn wokol kawy :)

Paweł29

20.08.2010 17:03
Heheh

Krzysztof42

26.06.2010 15:46
najlepsza jest kawa po polsku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat