Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybek do zup

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 2 czubate łyżki
jajko 2
masło 3 dkg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: grzybek do zup

Utrzeć żółtka z 2 dkg masła, dodać szczyptę soli. Ubić sztywną pianę z białek, wymieszać z żółtkami, dodać jednocześnie kaszę. Wysmarować blaszkę resztą tłuszczu, wyłożyć na nią ciasto i wstawić do niezbyt nagrzanego piekarnika na 20 min. Kiedy grzybek stężeje i nie ugina się pod dotknięciem. Pokroić go w równą kostkę, przesuszyć jeszcze w piecyku. Włożyć do wazy lub na talerze i zalać gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta98 30.04.2011 20:34
super
Marta98 30.04.2011 20:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak