grzybek do zup

grzybek do zup

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    2 czubate łyżki
  • jajka

    2
  • masło

    3 dkg
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć żółtka z 2 dkg masła, dodać szczyptę soli. Ubić sztywną pianę z białek, wymieszać z żółtkami, dodać jednocześnie kaszę. Wysmarować blaszkę resztą tłuszczu, wyłożyć na nią ciasto i wstawić do niezbyt nagrzanego piekarnika na 20 min. Kiedy grzybek stężeje i nie ugina się pod dotknięciem. Pokroić go w równą kostkę, przesuszyć jeszcze w piecyku. Włożyć do wazy lub na talerze i zalać gorącą zupą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marta98

30.04.2011 20:34
super

Marta98

30.04.2011 20:34
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat