Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z ziołami i majonezem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
majonez 0,75-1 szklanki
pęczek natki pietruszki 1 szt
pęczek szczypiorku 1 szt
sól
bazylia 1 łyżka
oregano 1 łyżka
rozmaryn 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z ziołami i majonezem

Ryż ugotowac w duzej ilości posolonej wody (jak makaron). Odcedzić i osaczyć. Dodać posiekany szczypiorek i pietruszkę oraz pozostałe zioła. Dokładnie wymieszać, dodać majonez i wszystko razem wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 18.04.2012 09:30
coś nowego na ryż:)
jogobella231
jogobella231 23.01.2012 10:09
extra
aniapetr 08.11.2011 18:31
bardzo fajny i ciekawy pomysł na ryż
anemon 18.04.2011 07:31
Ja też do ryżu zawsze dodaję świeże zioła, ale z majonezem jeszcze nie próbowałam.
manaika 14.04.2011 17:19
ciekawy pomysł
Mysiunia 03.11.2010 16:32
swietny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak