Indonezyjskie kulki

Indonezyjskie kulki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso drobiowe

    50 dkg
  • pieczywo tostowe

    2 kromki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • seler naciowy

    3 łodygi
  • sok z 1/2 cytryny

  • sól, pieprz,curry

    do smaku
  • woda

    kilka łyżek
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczywo obrać ze skórki, zalać kilkoma łyżkami wody z sokiem cytrynowym, a gdy napęcznieje rozdrobnić. Cebulę i łodygi selera drobno posiekać. Czosnek zmiażdżyć. Mięso wymieszać z pieczywem, cebulą, selerem i czosnkiem oraz jajkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i curry - masa mięsna powinna mieć orientalny smak. Wstawić do lodówki na conajmniej 1 godzinę. Mokrymi rękami formować niewielkie kulki i smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka191

26.08.2010 21:38
hmmmmmm

pauluna

26.08.2010 20:48
ciekawy przepis

Monika193

18.08.2010 11:55
są smaczne, wypróbujcie

plocia

17.08.2010 22:08
chyba smaczne muszą być

RenataZ-et

14.08.2010 16:25
Ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat