Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indonezyjskie kulki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso drobiowe 50 dkg
pieczywo tostowe 2 kromki
cebula biała 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
seler naciowy 3 łodygi
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz,curry do smaku
woda kilka łyżek
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Indonezyjskie kulki

Pieczywo obrać ze skórki, zalać kilkoma łyżkami wody z sokiem cytrynowym, a gdy napęcznieje rozdrobnić. Cebulę i łodygi selera drobno posiekać. Czosnek zmiażdżyć. Mięso wymieszać z pieczywem, cebulą, selerem i czosnkiem oraz jajkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i curry - masa mięsna powinna mieć orientalny smak. Wstawić do lodówki na conajmniej 1 godzinę. Mokrymi rękami formować niewielkie kulki i smażyć na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka191 26.08.2010 21:38
hmmmmmm
pauluna
pauluna 26.08.2010 20:48
ciekawy przepis
Monika193
Monika193 18.08.2010 11:55
są smaczne, wypróbujcie
plocia 17.08.2010 22:08
chyba smaczne muszą być
RenataZ-et 14.08.2010 16:25
Ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak