Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada bezowa z czekoladą .

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko
cukier
nutella
serek homogenizowany

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada bezowa z czekoladą .

Kroki postępowania

1
Składniki;


6 białek jaj kurzych
1 szklanka cukru kryształ
3 łyżki nutelli
1 serek homogenizowany - 150 ml
Krok 1 - Rolada bezowa z czekoladą . foto
2
Białka ubijamy na sztywną pianę .
Krok 2 - Rolada bezowa z czekoladą . foto
3
Stopniowo dosypujemy cukier.
Szykujemy blaszkę o wymiarach 25cm x 32 cm.
Wykładamy folią aluminiową ,smarujemy ja delikatnie olejem i posypujemy mąką .
Przekładamy ubite białka do formy wyrównujemy delikatnie ich powierzchnie .
Krok 3 - Rolada bezowa z czekoladą . foto
4
Wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni C piekarnika i suszymy przez 30 minut.
Krok 4 - Rolada bezowa z czekoladą . foto
5
Wyjmujemy z piekarnika lekko studzimy.
Wyjmujemy razem z folią na blat i ją zdejmujemy.
Krok 5 - Rolada bezowa z czekoladą . foto
6
Nakładamy delikatnie porcje nutelli, a na nią serek, ja użyłam o smaku waniliowym.
Krok 6 - Rolada bezowa z czekoladą . foto
7
Zwijamy blat bezowy w rulon.
Krok 7 - Rolada bezowa z czekoladą . foto
8
Kroimy ostrym nożem i od razu podajemy.
Krok 8 - Rolada bezowa z czekoladą . foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 05.05.2014 13:23
apetycznie wygląda :)
Jolie 19.12.2013 16:33
przepięknie wygląda, aż chce się jeść! :)
olkaaa 25.11.2013 11:59
wygląda kusząco
Klausia 09.11.2013 12:25
ciekawy pomysł choć dla mnie trochę za słodko, to dla mojego Męża pewnie jeszcze za mało cukru :D
pierniczkowo 06.11.2013 10:54
super połączenie, musi być bardzo delikatna :)
kate.500 05.11.2013 13:18
pysznie wyglada
IZABELA29 05.11.2013 08:18
masz racje nie jest sucha tylko lekko lepka
Beata999 04.11.2013 23:58
Rozumiem ,że beza w środku jest wilgotna ,nie jest wysuszona ,a ma raczej konsystencję pianki ,bo inaczej by się kruszyła.
stokrotka 04.11.2013 19:58
ale bajeczna rolada!
Marta11 04.11.2013 18:58
fajna beza
Mniam 04.11.2013 18:19
To coś dla mnie, bo bardzo lubię ciasta bezowe :)
noninka77 04.11.2013 18:02
rewelacyjnie wygląda:)
aniagdz 04.11.2013 18:00
wygląda bardzo pysznie!
Poison1988 04.11.2013 17:45
chętnie bym ją schrupała :)
idealme 04.11.2013 17:41
wygląda bajecznie, w życiu bym takiej nie zrobiła!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak