Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z oscypka z cukinią i bekonem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oscypek 20 dag
cukinia 1 szt
boczek 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z oscypka z cukinią i bekonem

Kroki postępowania

1
Oscypek kroimy w cieniutkie paski.
Cukinie myjemy, osuszamy i po odcięciu końcówek kroimy wzdłuż w cieniutkie pasy.
Plasterki bekonu układamy na desce jeden koło drugiego. Każdy plaster bekonu przykrywamy paskiem cukinii. Na brzegu porcji układamy kawałeczek owczego sera, a następnie posypujemy wszystko posiekanym tymiankiem.
Krok 1 - Roladki z oscypka z cukinią i bekonem foto
2
Każdą porcję ciasno rolujemy i spinamy wykałaczką, po czym krótko obsmażamy na patelni.
Odsączamy z tłuszczu.
Krok 2 - Roladki z oscypka z cukinią i bekonem foto
3
Wbijamy w ułożone na półmisku połówki dużych jabłek i gotowe.
Krok 3 - Roladki z oscypka z cukinią i bekonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 04.11.2013 14:52
lubię takie koreczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak