Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe szyszki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krówki 300 g
margaryna 1/3 kostki
kakao 1 łyżeczka
ryż preparowany 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe szyszki

Kroki postępowania

1
Krówki obieramy z papierków i topimy w garnku na małym ogniu.
Dodajemy po trochu margaryny i tworzymy jednolitą masę.
Krok 1 - Ryżowe szyszki foto
2
Żeby szyszki były 2 kolorowe, połowę masy odlewamy i dosypujemy połowę ryżu. Tworzymy szyszki i zostawiamy do ostygnięcia.
Do drugiej połowy masy krówkowej dodajemy kakao i mieszamy, następnie dodajemy resztę ryżu i również formujemy szyszki
Krok 2 - Ryżowe szyszki foto
3
Zostawiamy do wystygnięcia
Krok 3 - Ryżowe szyszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 08.12.2013 19:34
Bardzo fajne...
EmciaPichci 03.12.2013 08:40
smak dzieciństwa :)
Małgorzata106 04.11.2013 21:11
przepyszne
Dorota76 04.11.2013 20:53
uwielbiam te ciasteczka
Agnieszka91 04.11.2013 17:57
pyszności, uwielbiam
Poison1988 04.11.2013 17:52
smak młodości :) super! :)
agnieszka214 04.11.2013 17:51
tez takie robie dobre sa
Ilona_eS 04.11.2013 17:43
super deserek:)
Ankha 04.11.2013 15:37
oj ja też lubię :)
adelajda 04.11.2013 14:54
bardzo je jako dzieci lubiliśmy :)
Gracer 04.11.2013 14:53
super lubię takie
Olga_SK 04.11.2013 14:52
Smak dzieciństwa :)
bietka 04.11.2013 14:47
ładnie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak