Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
mięso mielone przyprawione

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

Kroki postępowania

1
Blachę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą.
Jaja gotujemy na twardo.
Mięso mielone dzielimy na 2 części, jedną część kładziemy na spód blachy.
Krok 1 - Pieczeń rzymska foto
2
Na wyłożone mięso układamy ugotowane i obrane jaja, bardzo blisko siebie.
Na górę kładziemy resztę mięsa i wygładzamy wodą.
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni.
Krok 2 - Pieczeń rzymska foto
3
Pieczeń trzymamy w piekarniku ok. 60 min
Wyciągamy i czekamy aż ostygnie.
Krok 3 - Pieczeń rzymska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 25.04.2017 12:35
bardzo dobre
gotujebochce 05.11.2013 14:43
mięso mielone przyprawione, to znaczy takie jak robisz na kotlety mielone :)
SmacznaPyza 04.11.2013 18:02
co to znaczy mięso mielone przyprawione ? jakie konkretnie mięso, czym doprawione, w jakiej ilości te dodatki ?
Kuchenka 04.11.2013 16:00
fajne jedzonko
Czarnula87 04.11.2013 15:12
muszę i ja zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak