Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe duszone w kapuście z kminkiem Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

peklowanych żeberek wieprzowyc 800 g
czosnek 2 ząbki
pokrojonej włoszczyzny 200 g
Majeranek suszony Prymat do smaku
bulion 200 ml
wędzony boczek 200 (wieprzowy)
cebula 100 w kostkę
olej do smażenia 30 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kapusta kiszona 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe duszone w kapuście z kminkiem Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:
Kapustę kiszoną opłukać, posiekać, a następnie wraz z żeberkami i przyprawami włożyć do bulionu i poddusić. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, cebulę, czosnek i włoszczyznę, dodać do kapusty. Całość dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawić do smaku i podawać z ziemniakami purée lub ciemnym wiejskim chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 13.04.2017 15:29
całkiem dobry taki prosty obiad
Anna133 23.12.2013 19:40
alez wspaniałe , chciałabym tak umieć ;)
ben-ka 04.11.2013 15:38
Czy to jest danie z Nałęczowa? nie dane mi było do końca obejrzeć programu,trochę żałuję:(
lena57 04.11.2013 14:13
hmmm... dobry pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak