Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych grzybów

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 0,5 kg
cebula
czosnek
włoszczyzna
bulion 1 l
sól, pieprz
śmietank
pietuszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych grzybów

Kroki postępowania

1
Grzyby czyścimy dokładnie myjemy, mocząc w wodzie. Następnie kroimy na większe kawałki pamiętając o tym, że skurczą się podczas smażenia i gotowania.
Cebulę i czosnek wg uznania jeżeli chodzi o ilość kroimy w małą kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy cebulę, czosnek, grzyby i obsmażamy ok 3-4 min.
Krok 1 - Zupa ze świeżych grzybów foto
2
Podsmażone warzywa wrzucamy do garnka zalewamy litrem bulionu, ja dodałam dla wzbogacenia smaku pokrojoną w talarki włoszczyznę.
Całość gotujemy ok. 1 godziny ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na sam koniec dodajemy śmietanę.
Krok 2 - Zupa ze świeżych grzybów foto
3
Dekorujemy pietruszką, podajemy samą albo z makaronem.
Krok 3 - Zupa ze świeżych grzybów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 04.11.2013 15:23
aromatyczna i pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak