Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"pikantny garnek"

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przyprawy
curry 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 1/3 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2/3 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
pieprz 4 ziarenka
majeranek 2 łyżki
ziele angielskie 6 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 3 SZTUKI
warzywa
pomidor 6 sztuk
ziemniaki 5 sztuk
cebula 3 sztuki
marchewka 3 sztuki
kapusta kiszona 1,2 kg
por 1,5 sztuki
olej 9 łyzek
kiełbasa 2 pęta
szynka 25 dag
woda 6 szklanek
papryka 3,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: "pikantny garnek"

Kroki postępowania

1
do garnka z rozgrzanym olejem wkładamy posiekaną cebulę i pokrojonego oczyszczonego pora. Dodajemy wymieszane przyprawy oraz obraną i pokroją w ksotkę marchewkę. Kapustę siekamy drobno, dodajemy do garnka, zalewamy wodą. mIeszamy
Krok 1 - "pikantny garnek" foto
2
pomidora sparzamy, oberamy i kroimy w mniejsze kawałki.
Krok 2 - "pikantny garnek" foto
3
dodajemy pieprz, ziele, liście..
Krok 3 - "pikantny garnek" foto
4
pozostawiamy na około 50 minut. Następnie dodajemy opłukaną, wydrążona pokrojoną w kostkę paprykę, oraz ziemniaki. Następnie znowu podduszamy, na koniec ddajemy pomidory, zostawiamy na 15 minut na małym ogniu.
Krok 4 - "pikantny garnek" foto
5
Na końcu dodajemy pokrojone kiełbasy, doprawiamy do smaku.
Krok 5 - "pikantny garnek" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 04.11.2013 11:34
Pożywne danie;)
Piotr-21 04.11.2013 10:32
bardzo apetyczne danie
msmors 04.11.2013 10:30
ciekawe danie
Ania321 04.11.2013 10:29
dobrze przyprawione danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak