Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem imbirowo dyniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
cebula 2 szt
imbir 3 cm
bulion 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem imbirowo dyniowa

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy drobno a następnie podsmażamy. Dodajemy świeżo starty imbir. Jak cebula będzie miękka wrzucamy wszystko do bulionu.
Krok 1 - Zupa krem imbirowo dyniowa foto
2
Dynię obieramy, czyścimy i podsmażamy przez około 10 minut na patelni. Jak lekko zmięknie wrzucamy ją do bulionu.
Krok 2 - Zupa krem imbirowo dyniowa foto
3
Bulion z dodatkami gotujemy i miksujemy blenderem.
Krok 3 - Zupa krem imbirowo dyniowa foto
4
Zupę podajemy gorącą bez dodatków lub z dodatkiem grzanek albo groszków ptysiowych. Smacznego!
Krok 4 - Zupa krem imbirowo dyniowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak