Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada kokosowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kokos 10 dkg
mleko 10 łyżek
masło 15 dkg
cukier puder 1/2 szklanki
Masa herbatnikowa:
herbatniki 30 dkg
woda 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
kakao 1 łyżka
ponadto :
galaretka czerwona 1 szt
woda 1 szklanka
wafle tortowe 3 szt
masa Kokosowa

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada kokosowa

Kroki postępowania

1
Zagotować szklankę wody i rozpuścić w niej galaretkę, odstawić do zastygnięcia.

Masa herbatnikowa: herbatniki pokruszyć wałkiem i zalać wodą, dodać cukier i kakao i zagotować.

Gorącą masę herbatnikową posmarować 3 wafle tortowe.
Krok 1 - Rolada kokosowa foto
2
Masa kokosowa: zagotować mleko i wrzącym zalać kokos i wystudzić. Utrzeć masło z cukrem pudrem i dodać zimny kokos.

Masę herbatnikową posmarować masą kokosową.
Krok 2 - Rolada kokosowa foto
3
Galaretkę kroić w paseczki i układać wzdłuż na krańcach wafli.
Krok 3 - Rolada kokosowa foto
4
Zwinąć jak roladę.
Krok 4 - Rolada kokosowa foto
5
Jak zastygnie można kroić.
Krok 5 - Rolada kokosowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.11.2013 09:33
super roladka :)
aginaa 16.11.2013 16:30
wyglada wspaniale
Krystyna32 15.11.2013 09:51
pyszności !!!
Monia 04.11.2013 08:40
Mam ogromną ochotę na tę roladę :D
fotoviderek 04.11.2013 08:01
Przepyszna rolada :)
migotka28 03.11.2013 23:06
fajna i prosta roladka
Pyszota 03.11.2013 20:48
smakowita :)
Megg 03.11.2013 20:48
rewelacyjna rolada
Magda24 03.11.2013 20:43
pyszna taka kokosowa rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak