Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane papryczki
PRZYGOTOWANIE:
- kroimy papryczki na pół i je oczyszczamy
- doprawiamy mięso mielone solą pieprzem czosnkiem i cebulą
- kroimy pieczarki na cienkie plasterki
- kroimy pora na drobno
- gotujemy jajka na twardo a po ugotowaniu siekamy i doprawiamy
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Mięso mielone podsmażamy delikatnie, pieczarki również podsmażamy i dodajemy pora - całość dusimy.
Do jednej misy dodajemy: uduszone z porem pieczarki, masę jajeczną oraz podsmażone mięso mielone. Dodajemy garść startego żółtego sera i wszystko doprawiamy do smaku.
Powstały farsz nakładamy do papryczek i układamy w żaroodpornym naczyniu.
Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni i wkładamy tam papryczki na 20 minut.
W połowie tego czasu posypujemy je żółtym serem i trzymamy je w piekarniku aż do rozpuszczenia sera.
Z podanej ilości składników powstają papryczki które są na zdjęciu.
SMACZNEGO :):):):)