Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane papryczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 750 gram
pieczarki 300 gram
por (biała część) 1 sztuka
sól do smaku
majeranek
Czosnek suszony Prymat
jajko ugotowane na twardo 8 sztuk
papryka zielona 8 sztuk
papryka żółta 8 sztuk
papryka czerwona 8 sztuk
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane papryczki

Papryczki według mojego przepisu nie są stojące lecz leżące.
PRZYGOTOWANIE:
- kroimy papryczki na pół i je oczyszczamy
- doprawiamy mięso mielone solą pieprzem czosnkiem i cebulą
- kroimy pieczarki na cienkie plasterki
- kroimy pora na drobno
- gotujemy jajka na twardo a po ugotowaniu siekamy i doprawiamy
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Mięso mielone podsmażamy delikatnie, pieczarki również podsmażamy i dodajemy pora - całość dusimy.
Do jednej misy dodajemy: uduszone z porem pieczarki, masę jajeczną oraz podsmażone mięso mielone. Dodajemy garść startego żółtego sera i wszystko doprawiamy do smaku.
Powstały farsz nakładamy do papryczek i układamy w żaroodpornym naczyniu.
Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni i wkładamy tam papryczki na 20 minut.
W połowie tego czasu posypujemy je żółtym serem i trzymamy je w piekarniku aż do rozpuszczenia sera.
Z podanej ilości składników powstają papryczki które są na zdjęciu.
SMACZNEGO :):):):)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 05.10.2015 23:55
smakowite papryczki
nogawkuchni 03.11.2013 19:01
Smaczny,ciekawy farsz,z pewnością pyszne w smaku papryki nadziane samymi smakowitymi dodatkami,smacznie doprawione.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak