Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta ze szpinakiem i fetą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 300 g
ser feta 200 g
jogurt grecki 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
ser żółty 150 g
oliwa 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta ze szpinakiem i fetą

PRZEPIS NA SPÓD DO TARTY I POTRZEBNE PRODUKTY W LINKU PONIŻEJ
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/299663/spod-do-tart.html

Farsz i wykonanie
Tartę pieczemy samą bez nadzienia.
Na oliwie osmażamy szpinak razem z 2 ząbkami czosnku
Dodajemy jogurt grecki sól i pierz.
Na wystudzoną tartę kładziemy pokrojoną w kostkę fetę następnie przykrywamy szpinakiem i posypujemy serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 15 minut. Upieczoną tartę posypujemy świeżo zmielonym pieprzem
Smacznego:)

* Moje zdjęcie przedstawia jeszcze nie zapieczoną tartę, ponieważ nie chciałam przed gośćmi ganiać z aparatem:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 03.11.2013 18:35
Pyszna tarta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak