Kalarepki faszerowane

Kalarepki faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    4-5 szt
  • mięso mielone wieprzowe

    250 gr
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula

    pół
  • jajko

    1 szt
  • ser żółty

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepki oczyścić i wyżłobić łyżką środki kalarepek.
wyjęte środki posiekać i odstawić. Kalarepki obgotować ok 10 min. Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać mięso i przyprawy i na koniec posiekaną kalarepkę ze środków i pokrojony w kostkę pomidor. Poddusić i odparować z nadmiaru płynu. Nadzienie wystudzić dodać jajko i wymieszać.. Nadziać kalarepki i ułożyć w brytwance .. posypać startym żółtym serem.. Zapiec ok 30 -35 min.
Podawać z sałatą i pomidorami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tomek13

10.01.2012 22:50
fajne

ajres

18.08.2011 22:17
polecam

ajres

18.08.2011 22:17
polecam

Andzia1977

05.07.2011 21:13
moze byc dobre

magduś83

05.07.2011 20:38
fajny przepis chyba wypróbuję:)

Magda60

14.06.2011 21:45
swietne

pacpaw

10.06.2011 12:54
do wykonania :D

ZEWA

14.12.2010 23:06
kalarepka zdecydowanie tak

Psycholcia

22.09.2010 10:35
mniam:)

Mysiunia

14.09.2010 08:38
pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat