Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepki faszerowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4-5 szt
mięso mielone wieprzowe 250 gr
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula pół
jajko 1 szt
ser żółty 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepki faszerowane

Kalarepki oczyścić i wyżłobić łyżką środki kalarepek.
wyjęte środki posiekać i odstawić. Kalarepki obgotować ok 10 min. Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać mięso i przyprawy i na koniec posiekaną kalarepkę ze środków i pokrojony w kostkę pomidor. Poddusić i odparować z nadmiaru płynu. Nadzienie wystudzić dodać jajko i wymieszać.. Nadziać kalarepki i ułożyć w brytwance .. posypać startym żółtym serem.. Zapiec ok 30 -35 min.
Podawać z sałatą i pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek13 10.01.2012 22:50
fajne
ajres 18.08.2011 22:17
polecam
ajres 18.08.2011 22:17
polecam
Andzia1977
Andzia1977 05.07.2011 21:13
moze byc dobre
magduś83 05.07.2011 20:38
fajny przepis chyba wypróbuję:)
Magda60 14.06.2011 21:45
swietne
pacpaw 10.06.2011 12:54
do wykonania :D
ZEWA 14.12.2010 23:06
kalarepka zdecydowanie tak
Psycholcia 22.09.2010 10:35
mniam:)
Mysiunia 14.09.2010 08:38
pycha:)
Małgorzata113 31.07.2010 10:17
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak