Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska w sosie chrzanowo-czosnkowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 kg
cebula czerwona 1 szt
szczypiorek usiekany 2-3 łyżki
majonez 3 łyżki
tarty chrzan 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
dynia 15-20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska w sosie chrzanowo-czosnkowym

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską poszatkować. Dynię umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne a miąższ zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno pokroić.
Krok 1 - Kapusta pekińska w sosie chrzanowo-czosnkowym foto
2
Majonez wymieszać z utartym chrzanem i zmiażdżonym czosnkiem.
Krok 2 - Kapusta pekińska w sosie chrzanowo-czosnkowym foto
3
Do poszatkowanej kapusty dodać dynię, cebulę, majonez, doprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać do obiadu.
Krok 3 - Kapusta pekińska w sosie chrzanowo-czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 03.11.2013 10:15
nie łączyłam jeszcze chrzanu i czosnku z pekinką, zapowiada sie smaczna surówka :)
Lis 03.11.2013 00:13
Fajny dodatek do obiadu:)
iwi 03.11.2013 00:09
Smaczny misz masz
pycia9 02.11.2013 23:33
fajny przepis
gibli 02.11.2013 23:28
ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak