Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki ala Ciocia Beti

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
cebula biała 5 sztuk
miód płynny 1 mały słoik
pieczarki 1/2 kg
papryka czerwona 4 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki ala Ciocia Beti

Piersi z kurczaka pokroi na kawałki wielkość według życzenia i moczyć w marynacie z przyprawy do grilla i kurczaka prymat . Cebule rozwarstwić i każdą z warstw pokroić na 4 części . Paprykę pokroi w dość duże kwadraty . Wszystko to nałożyć na patyczki w dowolnej kolejności lecz pamiętając o tym iż najwięcej mamy kurczaka i trzeba go dobrze zagospodarować . Po upieczeniu szaszłyka należy polać go miodem dla polepszenia walorów smakowych

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 01.09.2013 20:00
bardzo smaczny
eli_555 26.06.2011 23:31
pysznie się zapowiada
Grażyna13 04.10.2010 09:17
Muszę to wypróbować :)
Beata73 16.09.2010 15:06
wzorcowo opisany sposób przygotowania! próbowałam-wspaniałe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak