Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na zakwasie z jajem i resztkami wędlin
Kroki postępowania
Mąkę wsypać do słoika ,zalać przegotowaną,letnią wodą .Dodać czosnek i skórkę chleba .obwiązać gazą i odstawić w ciepłe miejsce na ok.5-6 dni
zakwas | |
mąka żytnia | 2-3 łyżki |
czosnek | 3-4 ząbki |
chleb razowy | skórka |
zakwas | 2 szkl |
woda | 3 szkl |
jajko ugotowane na twardo | 4-5 |
wędlina | |
włoszczyzna | 1 porcja |
grzyby suszone | 5 |
czosnek | |
sól do smaku | |
majeranek | |
śmietana | 3-4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: