Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z czerwoną cebulą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg.
Owoc jałowca cały Prymat 3 ziarenka
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 2 sztuki
papryka mielona 1 łyżeczka
smalec smażenia mięsa

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z czerwoną cebulą

Kroki postępowania

1
wołowinę myję i kroję w dużą kostkę, cebulę w pióra
Krok 1 - Gulasz wołowy z czerwoną cebulą foto
2
mięso posolić ,popieprzyć dodać paprykę
Krok 2 - Gulasz wołowy z czerwoną cebulą foto
3
rozgrzać smalec i podsmażyć mięso z cebulą dodać owoce jałowca
Krok 3 - Gulasz wołowy z czerwoną cebulą foto
4
na podsmażone mięso przesiać mąkę i wymieszać. przełożyć do garnka dolać wody tak aby mięso swobodnie pływało i gotować ( u mnie ponad 3 godz.)
Krok 4 - Gulasz wołowy z czerwoną cebulą foto
5
po tym czasie sos zgęstnieje,w razie potrzeby doprawić
Krok 5 - Gulasz wołowy z czerwoną cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 13.11.2013 13:18
uwielbiam gulasze :-)
Pani Domu 02.11.2013 20:12
smakowicie wygląda
Konczi 02.11.2013 16:10
jednym słowem pyszny
IwonaDD 02.11.2013 15:57
pychota!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak