Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zupa cebulowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1,5 l
cebula 3 szt
masło 2 łyżki
mąka 3 łyżki
ziemniak 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zupa cebulowa

Ziemniaki kroimy w kostkę wrzucamy do garnka z wodą. Dodajemy kostkę bulionową. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy z czosnkiem na 1 łyżce masła. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy zeszkloną cebulkę. Następnie robimy zasmażkę: 1 łyżkę masła smażymy z 2 łyżkami mąki. Ostudzoną zasmażkę dodajemy do zupy i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy zioła prowansalskie. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 15.01.2015 22:08
pyszota pyszota
Krystyna32 03.11.2013 10:21
bardzo lubię
Michał2 02.11.2013 18:11
dobra zupka
Barbara777 02.11.2013 17:45
mniam zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak