Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łososiowa przystawka z warzywami i olejem z wiesiołka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 30 dag
sok z cytryny
papryka czerwona 1/2 szt
cebula biała 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
cukinia 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łososiowa przystawka z warzywami i olejem z wiesiołka

Filet z łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Następnie siekamy go dużym nożem. Młoda małą cukinię kroimy w malutka kosteczkę . Cebulę siekamy. Paprykę czerwona myjemy osuszamy i kroimy drobno. Do drobno posiekanego mięsa ryby dodajemy warzywa. Solimy do smaku , dodajemy pieprz i sok z cytryny do smaku. Mieszamy w misce najlepiej ręką, aby składniki dobrze się wymieszały. Dodajemy łyżkę oleju z wiesiołka- jeszcze raz mieszamy. Formujemy kulki. Na talerzu układamy kawałki sałaty i papryki kroimy je olejem z wiesiołka, solimy i doprawiamy pieprzem obok kładziemy łososiowe kulki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak