Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z pieczarkami i rodzynkami

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karp 1 szt
cytryny 1/2 szt
pieczarki 20 dag
rodzynki 1/2 szkl
masło 50 g
masło do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z pieczarkami i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Karpia oczyścić, odciąć głowę, ogon niekoniecznie. Posolić z każdej strony. Połówkę cytryny pokroić na plasterki i włożyć do brzucha ryby. Włożyć karpia do naczynia żaroodpornego i obłożyć masłem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 10min.
Krok 1 - Karp z pieczarkami i rodzynkami foto
2
W tym czasie pokroić umyte pieczarki i usmażyć na maśle. Pod koniec dodać rodzynki i chwilę poddusić. Obłożyć podpieczonego karpia pieczarkami z rodzynkami i wstawić do piekarnika na kolejne 10-15min.
Krok 2 - Karp z pieczarkami i rodzynkami foto
3
Karp świetnie smakuje na drugi dzień. Smacznego!
Krok 3 - Karp z pieczarkami i rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 16.02.2014 13:10
po królewsku :)
Klausia 22.01.2014 20:41
ciekawy pomysł :)
Alex_M 23.11.2013 12:57
takiego jeszcze nie jadłam :)
Milka100 08.11.2013 09:48
Wygląda pysznie a smakuje pewnie smacznie:)
Jastinka 02.11.2013 22:10
świetny przepis
ONY_za_kare 02.11.2013 15:26
świetna ryba!
gusia1000 02.11.2013 11:10
Dobra ryba.
migotka28 01.11.2013 23:02
za karpiem nie przepadam ale ten wygląda zachęcająco
jasiek 01.11.2013 21:59
doskonała ryba
Łucja 01.11.2013 21:00
świetna rybka :)
teresa18 01.11.2013 20:41
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak