Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 500 g
truskawka 15 szt
płatki migdałowe 2 łyżki
cukier puder 1 łyżeczka
melisa do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami

Kroki postępowania

1
Arbuza dokładnie oczyszczamy z pestek
Krok 1 - Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami foto
2
i przekładamy do malaksera - rozdrobnimy go na malutkie cząstki, przekładamy do pojemnika który może zamknąć
Krok 2 - Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami foto
3
oczyszczamy truskawki i także je rozdrabniamy
Krok 3 - Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami foto
4
rozdrobnione truskawki przekładamy do arbuza i mieszamy, dodajemy cukier wg uznania jak wolimy słodszy sorbet to więcej można dodać - zamykamy pojemnik i wkładamy do zamrażarki na kilka godzin - co pewien czas rozdrabniamy marznący sorbet widelcem
Krok 4 - Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami foto
5
kiedy sorbet jest gotowy przekładamy do pucharków, posypujemy migdałami
Krok 5 - Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami foto
6
dekorujemy melisą.
Krok 6 - Sorbet arbuzowo-truskawkowy z migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 30.01.2014 08:42
super wygląda i pewnie tak samo smakuje
Łucja 02.11.2013 07:53
świetny deserek :)
adelajda 01.11.2013 12:26
dobry sorbet :)
fotoviderek 01.11.2013 08:03
Orzeźwiający sorbet :)
MagdaXXX 31.10.2013 19:11
uwielbiam sorbety
Gracer 31.10.2013 18:16
domowy sorbet najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak