Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z ryżem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gulaszowe 1 kg
marchew 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
czosnek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
woda 200 ml
kostka rosołowa 1 szt
mąka 3 łyżki
przecier pomidorowy 1 szt
ryż 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z ryżem

Mięso umyć. Pokroić w kostkę i opruszyć mąka, podsmażyć na oliwie. Przełożyć do rondla, wlać wode (ciepłą) i dodać kostkę rosołową, ziele angielskie, sól, pieprz, liść laurowy, zmiażdżony czosnek. Dusić od. 20 minut. Marchewkę obrać, pokroić w kostkę podobnie pokroić paprykę i dodać do mięsa.Poddusić.

2 szaszetki ryżu ugotować wg przepisu. Odlać wodę. Ryż połączyć z przecierm pomodorowym, doprawić pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danka 26.10.2014 19:01
lubię takie danie
ben-ka 26.09.2014 09:34
Lubię takie jedzonko.
Agata3 20.01.2014 16:54
bardzo smaczny obiad:)
Róża1 03.12.2013 23:55
pyszne danie:-)
Ewelina38 21.11.2013 09:41
rewelacyjne jedzonko, które podane jest w niezwykle apetyczny sposób, aż chce się jeść :)
Kulinarna Ja 11.11.2013 21:18
ciekawy przepis!
olkaaa 04.11.2013 07:29
wygląda smakowicie
natalia.doradca 03.11.2013 22:30
ciekawe danie
joanna30 31.10.2013 18:40
Bardzo smaczny i pozywny obiadek :)
nogawkuchni 31.10.2013 17:13
Smakowity i sycący obiad,same pyszności,apetyczna i ciekawa propozycja.
Cranberry 31.10.2013 17:04
Fajny gulasz
PIOTR11 31.10.2013 14:03
apetycznie wygląda
lena57 31.10.2013 13:05
jeszcze nie łączyłam przecieru z ryżem. musi być niezłe :)
Sylwia26 31.10.2013 13:02
ślinka leci :)
Lis 31.10.2013 12:45
Smacznie się zapowiada taki gulasz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak