Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    20 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • mąka

    3 łyzki
  • masło

    1 łyżka
  • olej

    2 łyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną w koste cebulę zrumienić na maśle, dodać pokrojone, oczyszczone pieczarki. Razem poddusić około 10 minut. Z maki i oleju zrobic oddzielnie zasmażkę (zrumienić na złoty kolor). Zasmażkę ostudzić, połączyć z grzybami, dolać wody, zagotować i przyprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

30.07.2013 21:48
Smakowicie wygląda.

mela25

17.11.2012 08:33
bardzo smaczny sosik

zuzanna_z

24.05.2012 13:07
smaczny

Wafelek2601

07.12.2011 09:54
pyszny

tomek18

21.11.2011 08:22
uwielbiam do klopsików

Sylwia56

20.02.2011 21:14
najlepszy ;)

MAR3STA

12.02.2011 20:40
uwielbiam takie sosiki;)

Margo1

16.12.2010 10:43
bardzo lubię taki sosik jest pyszny

justyna111

14.09.2010 17:29
fajny przepis

Lidia11

14.09.2010 14:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat