Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek korzenny z bananami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
cukier 1i 1/2 szklanki
jaja 3 szt.
mąka 1 szklanka
musli z orzechami 1 szklanka
płatki owsiane 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mieszanka studencka 1 opakowanie
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
tłuszcz do formy
wiórki do formy
banan 7 szt.
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek korzenny z bananami

Wykonanie:
Margarynę utrzeć z cukrem i dodawać stopniowo resztę składników cały czas mieszając. Na końcu włożyć podduszone banany wymieszać i wlać do formy wysypanej wiórkami. Piec przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 31.10.2013 13:18
mmm.... moje smaki :)
matesko 31.10.2013 12:23
ciekawy przepis
Kasia35 31.10.2013 08:09
pyszności :)
elka72 30.10.2013 22:05
Pycha! Warto wypróbować.
Jadwiga/Jaga85 30.10.2013 21:52
Pyszny ten chlebek!
joanna30 30.10.2013 21:14
Mniam, lubie takie ciasta :)
kasienka23 30.10.2013 20:43
świetny chlebek!
Ania84 30.10.2013 20:42
oryginalny, w sam raz na jesień :)korzenne aromaty to jest to
babeczka007 30.10.2013 20:30
Co za cudo, taki oryginalny pomysł :)
joanna__s 30.10.2013 20:25
Takiego jeszcze nie jadłam i ciekawa jestem jak smakuje takie połączenie. Już czuję ten korzenny zapach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak