Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z groszkiem ptysiowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół 1/2 litra
mleko 1/2 szklanki
serek topiony 80 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek ptysiowy
bazylia 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z groszkiem ptysiowym

Zagotować rosół z mlekiem. Dodać serek topiony i gotować, aż się rozpuści, cały czas mieszając. Doprawić do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie niewielką ilością soli. Dodać posiekaną bazylię. Podawać zupę z groszkiem ptysiowym.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 05.12.2013 12:17
super zupka:)
Alex_M 31.10.2013 14:06
fajna zupka :)
Jolie 30.10.2013 21:02
bardzo apetyczna :)
Agata3 30.10.2013 18:39
Bardzo dobra zupka:)
IwonaDD 30.10.2013 18:02
uwielbiam takie :)
AnielskaSlodycz 30.10.2013 17:29
świetna zupa i bardzo ładnie podana :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak