Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Studencki keks

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gram
cukier 250 gram
mąka 250 gram
mąka ziemniaczana 50 gram
jaja 4
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mieszanka studencka 1.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Studencki keks

Żółta oddzielamy od białek. Margarynę ucieramy mikserem z cukrem na gładką masę, następnie stopniowo dodajemy żółtka. Mąki przesiewamy, mieszamy ze sobą i z proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy do margaryny, dosypujemy mieszankę studencką i mieszamy. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Formę keksową smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej ciasto. Pieczemy w temp. 180 minut około godzinę. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 31.10.2013 21:56
moje ulubione ciasto
Łucja 31.10.2013 10:58
świetne ciasto :)
w mojej kuchni 30.10.2013 21:42
apetyczne ciasto
patryska76 30.10.2013 16:44
Pyszności! ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak