Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki w bulionie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
szynka konserwowa 10 dag
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki w bulionie

ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki, smażymy na głębokim ojeju (jak frytki)

Do garnuszka wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy 2 kostki rosołowe (zamiast kostek może być domowy bulion) gotujemy, dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, (polecam również kiełbasę, albo parówki), przyprawiamy, dodajemy paprykę w proszku

Usmażone ziemniaczki dodajemy do gotującego bulionu, dusimy ok 5 minut. Podajemy z chlebkiem , z mięskiem (pasuje do wszystkiego!)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 01.09.2012 13:49
takie ziemniaczki mógłbym jeść same
Agiatis 08.02.2012 18:03
Nie wpadłabym na takie połączenie - podoba mi się!
Agnik 28.10.2011 12:38
super
iknkirke 14.05.2011 17:40
fajne danie
marta0906 04.02.2011 21:30
Świetny przepis . nigdy nie jadłam czegoś takiego:)
Islanzadi 20.11.2010 00:23
Ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak