Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polewa czekoladowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 3 łyżki
cukier puder 3 łyżki
masło 200 g
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: polewa czekoladowa

Wodę zagotować w rondelku i dodać do niej cukier. Gdy oba składniki dokładnie się połączą to dodać mało. Kiedy już masło się dokładnie rozpuści dosypać kakao i dokładnie wymieszać aby nie zrobiły się grudki. I polewa gotowa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 25.04.2017 17:48
idealna na ciasta czy ciasteczka
Jodaj 10.08.2014 21:54
świetna polewa :)
Kikiriki 29.06.2014 21:55
ciekawy pomysl
Adam/ZUB3R 29.05.2014 12:00
smaczna polewa
Kejti 20.05.2014 09:23
Dobra do ciasta :-)
gusia1000 15.12.2013 00:22
Każdy tak ją robi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak