Kurczak duszony borowikowo ziołowy

Kurczak duszony borowikowo ziołowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Podudzie z kurczaka

    8 szt
  • pieprz kolorowy

    do smaku
  • płatki chili

    do smaku
  • sól morska

    do smaku
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól czosnkowo ziołowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podudzia umyć i osuszyć.
Posypać wszystkimi przyprawami, chwile przemieszać i odstawić na 30 minut.
Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i podsmażać na złoty kolor z obu stron.
Gdy podudzia są ładnie przysmażone przewrócić ładniejszą stroną go góry, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

02.06.2012 16:37
no prezentuje się pysznie

ZEWA

06.05.2012 10:57
to jest przyprawa firmy Kotanyi w młynku

iziona

06.05.2012 07:14
Fakt wygląda pysznie, ale co to za przyprawa borowiki z ziołami bo jeszcze się z taką nie spotkałam?

cukiereczek

09.10.2011 13:28
LUBIĘ TO

eli_555

07.06.2011 23:24
moje smaki

SmacznaPyza

24.02.2011 15:30
dołączam z pochwałami - świetnie wygląda i na pewno tak też smakuje

luna19

12.10.2010 19:09
bardzo apetyczny

Smakosz6

31.08.2010 21:42
wygląda bombowo!

kasiurek

02.08.2010 14:44
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat