Rolada wieprzowa z warzywami

Rolada wieprzowa z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 szt
  • kapusta pekińska

    3 liście
  • pieczarki

    10 dag
  • kiełbasa szynkowa

    3-4 plasterki
  • olej

    1 łyżka
  • cebula czerwona

    1/2 szt
  • boczek wędzony

    5 dag
  • musztarda sarepska

    1 łyżka
  • musztarda francuska

    2 łyżeczki
  • por mały

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sos sojowy

    do smaku
  • dynia

    1 słupek
  • papryka czerwona

    2 słupki
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada wieprzowa z warzywami
Liście kapusty włożyć na 1 minutę do wrzącej wody, opłukać zimną wodą, usunąć grube nerwy. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, cebulę i starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Doprawić do smaku solą pieprzem i sosem sojowym.
Krok 2 - Rolada wieprzowa z warzywami
Umyte mięso osuszyć, naciąć wzdłuż tak aby powstał płat mięsa. Zbić tłuczkiem przez folię oprószyć solą i pieprzem. Posmarować musztardą, wyłożyć zimny farsz z pieczarek. Na plasterkach kiełbasy ułożyć por, paprykę, dynię, posmarować musztardą francuską, zwinąć w rulonik, ułożyć na farszu
Krok 3 - Rolada wieprzowa z warzywami
Mięso z warzywami zwinąć w rulon, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i mieloną papryką.
Krok 4 - Rolada wieprzowa z warzywami
Zawinąć w liście kapusty, związać kuchenną nitką. W parowarze lub w garnku zagotować wodę, włożyć wkładkę do gotowania na parze, ułożyć mięso i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 40-45 minut
Krok 5 - Rolada wieprzowa z warzywami
Przed podaniem z mięsa usunąć nici, pokroić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

10.11.2013 21:14
Wygląda genialnie.

Klausia

07.11.2013 23:43
podoba mi się bardzo :) wiele smaków i kolorów :)

Lis

03.11.2013 20:49
Smacznie się zapowiada taka roladka:)

KasiaK90

31.10.2013 16:33
pyszniutkia ta rolada musi być ;) wygląda bardzo smacznie

Agnieszka_B

30.10.2013 21:10
Mięso w porównaniu z warzywami zawsze smakuje doskonale.

matesko

30.10.2013 10:33
smaczna i ładnie wygląda

Joannasz3190

30.10.2013 09:42
Bardzo smaczne i pięknie wygląda

mariel78

30.10.2013 09:14
ładnie wyglądają

dodi

30.10.2013 09:11
ale apetycznie wyglada

adelajda

30.10.2013 09:09
super propozycja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat