Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowe grzanki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb czerstwy 5-6 kromek
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pietruszka do smaku
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowe grzanki

Kromki chleba kroimy w kostkę.
Do miseczki wlewamy oliwę i wsypujemy zioła (ja około po łyżeczce każdego rodzaju). Mieszamy.
Wrzucamy do tej miseczki z oliwą chleb i mieszamy, żeby każdy kawałeczek został omaszczony oliwą.
Na rozgrzana patelnię (już bez oleju) wrzucamy chleb i na bardzo wolnym ogniu przypiekamy. Można też wyłożyć na blaszkę i do piekarnika na około 15 min około 200 stopni ale z patelni są szybciej i równie chrupiące :)))
Używam do zup kremów, bo w domu jest zawsze jakiś czerstwy chlebek i się nie marnuje :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 07.03.2014 16:07
wspaniały pomysł
Ola1young 17.02.2014 18:58
świetna przekąska
Grażyna13 21.01.2014 18:44
Dobry pomysł :)
Bernadeta1 30.10.2013 09:52
super takie grzanki do zupek
jussta 30.10.2013 08:16
fajniutkie grzanki
Renataj 29.10.2013 22:14
Doskonały dodatek do zup.
sasanka 29.10.2013 18:42
małe, drobne a jakie przydatne w zupce :D
Aleksandra/Olcia 29.10.2013 18:22
pychotka do zup
Margaretkaw 29.10.2013 18:21
Wspaniały dodatek do zupy kremu, muszę wypróbować :)
Melania 29.10.2013 18:15
Mniam :) Uwielbiam do zupki i sałaty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak