Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti w trzech serach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti kolorowe 500 g
camembert 80 g
GORGONZOLA 120 g
parmezan starty 40 g
śmietana 30% 250 g
mięta liście kilka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti w trzech serach

Makaron włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować według przepisu na opakowaniu. Do drugiego garnka wlać śmietanę i podgrzać ale nie dopuścić do zagotowania. Camembert i gorgonzolę pokroić na cząstki, parmezan zetrzeć na tarce. Do podgrzanej śmietany dodać trzy sery i w dalszym ciągu podgrzewać stale mieszając aby sery się rozpuściły. Nie dopuścić do wrzenia. Spaghetti odsączyć na durszlaku i przełożyć do garnka z sosem serowym, delikatnie wymieszać. Dodać listki mięty, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Wymieszać jeszcze raz i wyłożyć na ogrzane talerze. Podawać ciepłe gdyż sery szybko się ściągają.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 29.10.2013 19:23
Bardzo lubię takie połączenie. Pycha!
Margaretkaw 29.10.2013 18:21
Wspaniała kolorystyka, na pewno jest przepyszny :)
Melania 29.10.2013 18:16
Makaron i ser, to przepyszne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak