Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowo - szynkowe nadzienie w delikatnym filecie

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pieczarki 200 g
cebula biała 1 szt/mała
margaryna 1 łyzeczka
por 3 cm
szynka delikatna wędzona 4 plastry
oliwa 1 łyżka
chille płatki do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowo - szynkowe nadzienie w delikatnym filecie

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy i ścieramy na grubych oczkach , do nich dodajemy poszatkowaną cebulę na drobno .
Do garnka dajemy margarynę i pieczarki z cebulą , doprawiamy tylko solą i pieprzem i dusimy ,do odparowania płynu .Studzimy .
Nastepnie na 2 plastry szynki układamy porcje pieczarek , a na nie pasek pora , moze być większy mniejszy , jak kto woli .Rolujemy .
Krok 1 - Pieczarkowo - szynkowe nadzienie w delikatnym filecie foto
2
Fileta myjemy osuszamy i odcinamy zbedne żyłki i polędwiczkę , od szerszej części zaczynając , robimy naciecie w głąb , do nacięcia wkładamy nasze zawiniątko , ja miesa w środku nie doprawiam , bo szynka i pieczarki są słone i doprawione .
Krok 2 - Pieczarkowo - szynkowe nadzienie w delikatnym filecie foto
3
Gotowe piersi spinamy wykałaczką i układamy na rozgrzaną oliwę , można dodać jedną poszatkowaną pieczarkę , fajnie potem jak się to wszytsko zredukuje ,zyskamy do dekoracji takie uprażone kawałeczki .
Całość doprawiamy podanymi przyprawami .
Dusimy pod przykryciem ok 30 min , po tym czasie odkrywamy i redukujemy płyn do zera .
Krok 3 - Pieczarkowo - szynkowe nadzienie w delikatnym filecie foto
4
Aromatyczne mięso podałam z ziemniakami zapiekanymi .
Krok 4 - Pieczarkowo - szynkowe nadzienie w delikatnym filecie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 01.11.2013 07:46
dla smakoszy taki nadzień , polecam bo jest to ciekawe danie obiadowe , alternatywa dla nudnej rolady
as28 30.10.2013 08:31
fajny pomysł
Katarzyna/kate1980 29.10.2013 19:31
bardzo ciekawy przepis
Jusiaa 29.10.2013 19:07
Eleganckie danie, pychotka :)
Aleksandra/Olcia 29.10.2013 18:23
ale apetyczne
cukiereczek 29.10.2013 17:59
ale pyszne danie
Katarzyna34 29.10.2013 17:54
smakowite danie
Anna133 29.10.2013 17:49
kiedyś rozbijałam na rolady mieso ,ale jakoś szybciej i lepiej zrobic tak :D
margaret 29.10.2013 17:25
ciekawy pomysł:)
iwi 29.10.2013 17:24
Fajny pomysł
2milutka 29.10.2013 17:09
super wyglądają :)
Anna133 29.10.2013 17:03
Bardzo aromatyczne , fajnie się połączyły smaki ;D
Sroczka 29.10.2013 16:53
Apetycznie przygotowane mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak