Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
marchewka 1 sztuka
pietruszka korzeń 1 sztuka
seler korzeniowy 1/2 sztuki
por 1 sztuka
grzyby suszone 3 sztuki
czosnek 1 ząbek
chrzan 1 łyżeczka
śmietana 12% 3 łyżki
mąka 1 łyżeczka
ocet 10 % 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Warzywa obrać i pokroić w małą kostkę. Wrzucamy do garnka i wlewamy 2 litry wody. Dodajemy liście laurowe,ziele angielskie, namoczone grzybki, kostkę bulionową, obrany ząbek czosnku.Gotujemy ok. 20 minut. Następnie dodajemy chrzan i majeranek. Mąkę rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody i wlewamy do zupy. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą ,pieprzem i octem. Na koniec dodajemy śmietanę i natkę pietruszki. Podajemy z jajkiem, białą kiełbasą , makaronem lub ziemniakami :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Duusiak 30.10.2013 09:10
Barbara/zuza22_85 - daj znać jak smakowało :)
margaret 29.10.2013 17:27
z makaronem nie jadłam:)
Barbara/zuza22_85 29.10.2013 16:09
jutro gotuje :) :)
Piotr-21 29.10.2013 16:02
bardzo dobry
idealme 29.10.2013 15:16
ale to musi być pyszne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak