Duszona marchewka do obiadu

Duszona marchewka do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 duże marchewki

  • łyżka masła

  • łyżka mąki

  • Kucharek - uniwersalna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną i pokrojona w kosteczkę marchew dusić pod przykryciem w małej ilości wody. Masło rozpuścić dodać do niego mąkę i chwile trzymać na wolnym ogniu ciągle mieszając. Zasmażkę połączyć z marchwią dodać kucharka do smaku. Gotować jeszcze na mały ogniu około 5 minut. W razie gdyby marchew była za gęsta dolać przegotowanej wody.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wojtek10_89

31.08.2010 18:10
smak dzieciństwa;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat