Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowe racuszki z bazyliowo-miętowym twarożkiem i wędzonym łososiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 150 gr
mleko ciepłe 150 ml
drożdże 10 gr
sól 0,5 łyżeczki
cukier
Bazylia suszona Prymat 0,5 łyżeczki
jaja 1 szt
twarożek 100 gr
mięta świeża
łosoś wędzony plastry
olej do smażenia
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe racuszki z bazyliowo-miętowym twarożkiem i wędzonym łososiem

W mleku rozpuścić drożdże ze szczyptą cukru. Mąkę,jajko,rozpuszczone drożdże,sól,bazylię suszoną wymieszać na jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. W tym czasie przygotować twarożek. Listki bazylii i mięty pokroić drobno,dodać do twarożku,przyprawić do smaku solą, wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej,smażyć racuszki na rumiano z dwóch stron, odsączyć na bibułce.
Na racuszki nałożyć po łyżce ziołowego twarożku,plasterek łososia,skropić odrobiną soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 30.10.2013 10:22
świetne racuszki :) zjadłabym!
dwa pokoje z kuchnią 29.10.2013 10:40
interesujące połączenie smaków
2milutka 29.10.2013 08:37
ciekawa jestem smaku
adelajda 29.10.2013 08:34
to musi być smaczne :)
Ewa 29.10.2013 06:02
mniam, mniam... poproszę jednego
Kolorowa 28.10.2013 23:23
ładnie podane
Maria 70 28.10.2013 23:08
Zazwyczaj podaję racuszki na słodko ,ale te wytrawne są bardzo atrakcyjne.
idealme 28.10.2013 22:43
wyglądają naprawdę pysznie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak