Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki z kurczaka z pieczarkami i papryką

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki z kurczaka 1/2 kg
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/3 szt
papryka żółta 1/3 szt
papryka zielona 1/4 szt
pietruszka 1/2 szt
marchewka mała 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki z kurczaka z pieczarkami i papryką

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i pieczarki.
Krok 1 - Żołądki z kurczaka z pieczarkami i papryką foto
2
Oczyszczone, umyte żołądki obgotować, odcedzić, wlać pół litra wrzącej wody, dodać liść laurowy i gotować pod przykryciem do miękkości (około 1-1,5 godziny).
Krok 2 - Żołądki z kurczaka z pieczarkami i papryką foto
3
Po upływie 1 godziny gotowania żołądków dodać podsmażone warzywa, startą na tarce o dużych otworach marchew i pietruszkę.
Krok 3 - Żołądki z kurczaka z pieczarkami i papryką foto
4
Miękkie żołądki oprószyć mąką i papryką, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Krok 4 - Żołądki z kurczaka z pieczarkami i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 29.10.2013 10:29
Bardzo apetyczne.
Aga-25 29.10.2013 07:55
nie jadłam nigdy żołądków ale muszę wypróbować
Agnieszka-87-25 29.10.2013 07:45
wygląda na prawdę smacznie
Ela_K 29.10.2013 07:45
pycha uwielbiam żołądki
msmors 29.10.2013 07:19
ciekawa propozycja na obiad
bietka 29.10.2013 07:04
pyszny obiadek :)
w mojej kuchni 28.10.2013 22:49
lubię takie żołądki
Pyszota 28.10.2013 22:35
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak