Boczek z patelni

Boczek z patelni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    4 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka ostra

    do smaku
  • czosnek granulowany

    do smaku
  • boczek

    1 bez skóry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek umyć i pokroić na paski o grubości około 5mm.
Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i odstawić na 20 minut.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Rozgrzać patelnię i wrzucić boczek.
Smażyć od czasu do czasu mieszając. Gdy boczek jest ładnie zrumieniony dodać cebulę.
Smażyć do miękkości cebuli.
Podawać np. z pieczywem i dużą ilością musztardy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

23.04.2012 11:25
mąż byłby zachwycony

czekoladka_m

06.09.2011 14:52
Coś dla mojego męża:)

eli_555

11.07.2011 23:22
lubię taki chudy boczuś

Justyna223

16.10.2010 05:59
od czasu do czasu nie zaszkodzi

ewasylwia

26.09.2010 09:58
lubię takie jedzonko od czasu do czasu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat