Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w galarecie

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka i pierś z kurczaka
włoszczyzna 1 pęczek
Żelatyna wieprzowa Prymat 50 g
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek konserwowy 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w galarecie

Kroki postępowania

1
Ugotować rosół z udek,piersi i włoszczyzny.Wyciągnąć mięso i warzywa z rosołu.W gorącym rosole (ok. 1,5 litra) rozpuścić żelatynę,przecedzić rosół przez sito i pozostawić do wystygnięcia.
Krok 1 - Kurczak w galarecie foto
2
Przygotować kubeczki do galaretek.Na spód każdego ułożyć plasterek gotowanego jajka,kilka kulek groszku i pokrojoną w kosteczkę marchewkę.Ostudzone mięso oczyścić ze skórek i kości, pokroić i ułożyć w kubeczkach.Zimnym rosołem zalać przygotowane kubeczki.Wstawić do lodówki do stężenia.
Krok 2 - Kurczak w galarecie foto
3
Gotową galaretę wyłożyć z kubeczków na półmisek,udekorować natką pietruszki.Podawać skropioną sokiem z cytryny.
Krok 3 - Kurczak w galarecie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 29.12.2015 20:40
smakowite :)
halina17 29.10.2013 10:00
Bardzo lubię...
Lis 29.10.2013 01:22
Uwielbiam takie galaretki:)
Adamorek 28.10.2013 20:42
dobry na stawy
Megg 28.10.2013 19:42
bardzo lubię takie, pycha
Janina 28.10.2013 19:29
Bardzo lubię, smaczne danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak