Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne smarowidło

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 40 dag
schab 40 dag
czosnek 6 ząbków
olej
smalec 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
karkówka 20 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne smarowidło

Osttanio dostałem od tesciowej dużą ilość mięsa, niestety nie było to do przejedzenia a mieso jak mieso długo nie poleży. Każde mięso już upieczone, ja miałem w plastrach poprzekręcałem przez maszynkę. Dodajełem wyciśnięte 6 ząbków czosnku. I wyłożyłem do garnka . W garnku znajdowało się średnio 1/4 szklanki oleju. Pozostawiłem na małym ogniu na ok 20-25 minut, mieszajac co jakiś czas. Na koniec doprawiłem do smaku, dodałem smalec. Gorące mięso przełożyłem do słoiczków. szczelnie zamknąłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 29.10.2013 07:33
Do tego świeży chlebek, pycha :)
margaret 28.10.2013 21:47
ciekawy ten przepis:)
Ania321 28.10.2013 16:00
ciekawy przepis :)
sara1 28.10.2013 15:45
bardzo pomysłowo zrobione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak