Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout we francuskim stylu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 700 gram
cebula 3 sztuki
pomidor 2 sztuki
ziemniaki 6-8 sztuk
przyprawy ziołowe do smaku
mąka
sól, pieprz do smaku
baleron
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout we francuskim stylu

Mięso pokroić na kawałki i przesmażyć na patelni, aby się zarumieniło. Wrzucić do żeliwnego garnka, posypać dużą łyżką mąki i wymieszać tak, aby wszystkie kawałki były nią obtoczone. Dodać pomidory i cebulę oraz przyprawy ziołowe. Dusić na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Posolić, popieprzyć, na wierzchu położyć obrane ziemniaki. Dusić jeszcze ok. 1/2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak