Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczewica ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 100 gram
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 szczypta
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
chili 1 sztuka
szpinak 200 gram
olej 1 łyżeczka
śmietana 100 gram
sól do smaku
bulion warzywny 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Soczewica ze szpinakiem

Soczewicę gotować wraz z szafranem w bulionie na małym ogniu przez 15 minut pod przykryciem. Posiekaną dymkę, chili i utarty imbir podsmażyć na niezbyt gorącym oleju. Dodać szpinak, przykryć i dusić do miękkości. Soczewicą odcedzić, dodać do szpinaku, posolić. Przed podaniem polać śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka191 26.08.2010 21:39
Nie dla mnie choc ciekawe
pauluna
pauluna 26.08.2010 20:49
smaczny
plocia 17.08.2010 22:09
ulala szpinak i soczewica a smak przepyszny
RenataZ-et 14.08.2010 16:25
Świetne połączenie soczewicy ze szpinakiem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak