Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe szaleństwo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka drobiowa 40 dag
ryż 2 woreczki
przecier pomidorowy 1 słoiczek
cebula biała 2 szt
pieprz i sól szczypta do smaku
cukier 2 łyżki
śmietana słodka
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe szaleństwo

Cebulę obieramy kroimy w większą kostkę i prużymy na małym ogniu, gdy cebula jest już gotowa dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę i dalej dusimy pod przykryciem aż do uzyskania zarumienienia składników, następnie dolewamy wody, dodajemy przecier pomidorowy, pieprz i sól oraz cukier i wszystko mieszamy na małym ogniu. Gdy ściągniemy garnek z piecyka dolewamy słodką śmietanę. Smacznego=)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak