Surówka z kapusty pekińskiej i szpinaku

Surówka z kapusty pekińskiej i szpinaku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • marchew

    2 sztuki
  • szpinak

    5 dag
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską, marchewkę, szpinak opłukać i osuszyć. Marchewkę obrać,a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej, kukurydzę osączyć z zalewy i przelać wrzątkiem. Świeży szpinak i kapustę pekińską drobno poszatkować. Warzywa wymieszać ze sobą. Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos, polać nim surówkę i dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

12.11.2013 17:10
lubię szpinak

Wafelek2601

25.02.2013 12:08
Pyszna do obiadu

Katarzyna/kate1980

22.05.2012 21:47
ale fajne połączenie

bercik1

17.10.2011 23:31
Jaka kolorowa :)

Edyta31

08.08.2011 01:56
ciekawe połącznie, muszę spróbować :)

kriso

29.05.2011 07:05
super

szajba2

12.05.2011 19:46
szpinak to nie dla mnie

kielcok1

04.04.2011 15:30
pekińczykowi sąsiadki na pewno by smakowała

rakow2

11.01.2011 15:34
szpinaku nie znoszę

Ewelina47

21.12.2010 11:03
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat